Skip links

Širok spektar proizvoda i usluga vrhunskog kvaliteta

O nama

Zašto smo jedna od vodećih štamparija u Bosni i Hercegovini?
ISO 9001:2015
FSCTM
Atlantik reference

Istorija

Štamparija Atlantik postoji preko 25 godina i aktivno se bavi poslovima iz domena ofset štampe, izdavaštva, plasmana i distribucije vlastitih proizvoda i proizvoda eksternih dobavljača. Po veličini Atlantik je svrstan u srednja preduzeca, sa preko 100 zaposlenih radnika.

Od osnivanja kompanija bilježi konstantan rast fizičkog obima proizvodnje i ukupnog prometa. Razvoj je praćen usvajanjem određenih standarda u poslovanju (ISO: 9001:2008 i FSCTM).

Atlantik sarađuje sa više od 1000 kupaca iz zemlje i inostranstva. Po broju zaposlenih, kapacitetom opreme, kvalitetom proizvoda i usluga, ukupnim prihodima je među vodećim kompanijama u Bosni i Hercegovini.

U vlasništvu kompanije je proizvodna hala cca 5.300m² u ulici Jovana Bijelića bb, Banja Luka i poslovni objekat veličine 553m² u ulici Nedeljka Čabrinovića 2, Banja Luka.

Proizvodnja

Proizvodnju čine sledeća odjeljenja: tehnička priprema, grafička priprema, odjeljnje štampe kao i odjeljenje dorade.

Grafička priprema se sastoji od tima dizajnera koji pruža kvalitetnu sugestiju/savjet kao i samu izradu grafičke pripreme za vaš proizvod.

Dnevni kapacitet i konfiguracija opreme su takve strukture da možemo raditi do B1 formata i samim tim uspješno realizovati zahtjeve kao željene rokove kupaca. Takođe bi pomenuli mogućnost osmocifrene numeracije i numeracije po modulu jedanaest.

Odjeljenje štampe raspolaže sljedećim strojevima : KOMORI B1, SPEED MASTER B2, HAIDELBERG B1, B2 I B3 te GAZELA za štampu kompjuterskih obrazaca.

Odjeljenje dorade je opremljeno mašinama za štancu BOBST ( format B1 ), ljepilica za kutije BOBST, mašina za savijanje B1 i A1, za meki uvez MILER MARTINI, za futrovanje ambalaže KOHMAN, noževi B1 POLARI te dosta poluautomatskih mašina i pristroja.

Upustvo za dostavljanje grafičke pripreme

Politika poslovanja

Atlantik raspolaže sa preko 40 štamparskih i doradnih mašina, koje omogućavaju da se proizvedu najzahtjevniji proizvodi iz štamparske branše, za potrebe klijenata. Konfiguracija opreme je takva da se može odgovoriti najsloženijim zahtjevima koje tržište postavlja pred nas.

Vrhunski kvalitet štampe postiže se zahvaljujući stručnim grafičarima i kvalitetnoj opremi.

Kao poseban segment proizvodnje čini odjel kartonaže, koji omogućava ispunjavanje sofisticiranih zahtjeva kupaca u prehrambenoj, duvanskoj, farmaceutskoj i tekstilnoj industriji.

Politika kvaliteta

Politika kvaliteta kompanije je sadržana u nekoliko tačaka:

  • vrhunska štampa i kvalitetna dorada proizvoda
  • poštovanje dogovora vezanih za rok isporuke te urednai brza distribucija
  • kvalitetno savjetodavno djelovanje visokostručnih kadrova
  • izrada grafičkih rješenja i pripreme za štampu (Atlantik zapošljava tim koji broji 6 dizajnera)
  •  korektan i iskren odnos prema poslovnim partnerima, kupcima i dobavljačima.
Politika kvalitete

Misija i vizija

Imidž koji Atlantik BB posjeduje na tržištu BIH, ali i inostranstva je rezultat dugogodišnjih napora svih zaposlenih da uvijek budu korak ispred konkurencije, kako u pogledu kvaliteta, tako i u pogledu brzine isporuke i korektne komunikacije.

Kreiramo viziju koja je jasna i snažna i čija poruka sve zaposlene stavlja u funkciju jedinstvenosti i važnosti, stvarajući osjećaj ponosa postignutim rezultatima. Takav pristup nam omogućuje ispunjenje našeg cilja, a to je kvalitetan proizvod i kvalitetna usluga, i prevashodno zadovoljan naš krajnji kupac.

Naša misija se ogleda u naporima da zadržimo konkurentnu prednost koja je bazirana na lojalnosti naših kupaca, osvajamo nova tržišta i održavamo visok stepen satisfakcije, naših poslovnih partnera.

Vizija kompanije, na domaćem tržištu, je zadržati i unaprijediti današnju poziciju među prvim kompanijama u Bosni i Hercegovini u oblasti štamparske industrije. Stalnim unapređivanjem tehnoloških mogućnosti i kapaciteta omogućiti i olakšati pozicioniranje kompanije na zahtjevnom inostranom tržištu.

godina iskustva

25

Ponosni smo što preko 25 godina uspjevamo da na ovako teškom tržištu odgovorimo zahtjevima naših kupaca, kako onih dugogodišnjih, tako i novih. Taj pristup nam omogućava da sa optimizmom gledamo i u narednih 25 godina rada i da se spremimo za sve izazove.

Pogled na samu listu naših klijenata dovoljno govori o svim našim poslovnim rezultatima, a mi sa ponosom ističemo velike poslove urađene zadnjih godina, prevashodno Izbore u BiH (2012. 2014 i 2016.), ali i popis stanovništva iz 2013. koji je prvi put rađen poslije više od 23 godine.